Het musselpasta med körvel och tomat


En het musselpasta med körvel och tomat är en lyxigare pastarätt som passar de flesta tillfällen. De vinkokta musslorna och blåmusselköttet värms tillsammans med majs, grädde, tomater och körvel som sedan serveras uppepå tagliatellen. Smaklig spis!

Ingredienser

250 g tomatmix
1/2 kruka körvel
1 burk majskorn (à 150 g)
4 port pasta (gärna tagliatelle)
150 g haricots verts
1 gul lök
1 röd spansk peppar
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
2 1/2 – 3 dl vispgrädde
1 msk majsstärkelse
2 förp blåmusselkött (à 200 g)
salt
peppar

Gör så här
Tina blåmusselköttet.
Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
Skär tomaterna i halvor och hacka körveln. Låt majsen rinna av.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Ansa och koka bönorna med pastan när det återstår 4 minuter av koktiden.
Starta timer
Skala och skär löken i grova bitar. Dela, kärna ur och strimla chilin. Fräs den och löken i oljan i en stor kastrull tillsammans med pressad vitlök. Tillsätt vinet och låt koka upp.
Blanda grädden med majsstärkelsen och häll i kastrullen. Låt koka någon minut under omrörning.
Häll i musslor, tomater, körvel och majs och låt allt bli varmt (koka inte, för då blir musslorna sega). Smaka av med salt och peppar.
Servera pastan med musslorna.

Etiketter:,